Een betekenisvolle ervaring

Samen met Wendy Rommers en in nauwe samenwerking met diverse opdrachtgevers werk ik aan het ontwikkelen van concepten en het uitwerken van ontwerpen. Door jarenlange ervaring doen wij dat op zowel ruimtelijk als grafisch & visueel niveau. Dit multidisciplinaire werken maakt ons werk afwisselend en de projecten compleet. Op deze manier creëren wij een betekenisvolle ervaring voor musea bezoekers en maken een verhaal toegankelijk voor jong en oud.

Het
Utrechts
Archief

Tentoonstelling

De mooiste tekeningen uit de 17e, 18e en 19e eeuw. De oude stadsmuur, de Domkerk, het stadsleven: hoe zag Utrecht er honderden jaren geleden eigenlijk uit?
Dit en meer ontdek je in de tentoonstelling
‘De Getekende stad’.  

Het Utrechts Archief bewaart een topcollectie tekeningen uit de 17e 18e en 19e eeuw. Ze zijn gemaakt door beroemde meesters als Saenredam Van Goyen en Saftleven. De kwetsbare werken zijn bijna nooit te zien. Om zoveel mogelijk tekeningen te kunnen laten zien is er om de twee maanden een nieuwe selectie te zien. De tentoonstelling hoort bij het gelijknamige boek en is geschikt voor jong en oud. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Wendy Rommers en ik ontwierpen de twee tentoonstellingszalen, alle grafische uitingen in de tentoonstelling maar ook de communicatie middelen waaronder de affiche’s en afbeeldingen voor de social media kanalen. We gaven ook vorm aan de speciale kinder / educatie ruimte met materiaal van illustrator Fedor van Rossum.

Vitrine in de tentoonstelling De Getekende stad van Het Utrechts Archief
Tentoonstelling De Getekende Stad in Het Utrechts Archief. Foto Paulus van Dorsten
Tentoonstelling De Getekende Stad in Het Utrechts Archief
Kids Museumnacht tentoonstelling De Getekende Stad van Het Utrechts Archief. Foto Paulus van Dorsten
Nacht van de Geschiedenis. Tentoonstelling De Getekende Stad van Het Utrechts Archief. Foto Paulus van Dorsten.
Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Tentoonstelling De Getekende Stad van Het Utrechts Archief. Foto Paulus van Dorsten
Tentoonstelling Alle Hens aan Dek in het Marinemuseum
Tentoonstelling Alle Hens aan Dek in het Marinemuseum
Boek Allen Hens, Stoere Marine Verhalen van het Marinemuseum
Tentoonstelling Alle Hens aan Dek in het Marinemuseum

Het
Marinemuseum

TENTOONSTELLING

Het Marinemuseum in Den Helder ontwikkelde samen met verschillende schrijvers en illustrator Harmen van Straaten het boek Alle Hens. 

Het boek bevat 13 verhalen die belangrijk zijn in de geschiedenis van de marine. In de bijbehorende tentoonstelling die wij ontwikkelden geven we bij elk verhaal meer historische achtergond en kunnen kinderen van alles doen en beleven. We hebben ook een educatieve speurtocht voor basisscholen gemaakt.

De korte film met animatie over Harmen van Straaten ontwikkelden we samen met Mud Ontwerp.

Project in samenwerking met Wendy Rommers.

Productie: Fiction Factory
Fotografie : DigiDaan